Connect with us

Social

ALERTĂ! Centrul Vital recrutează specialiști în inducerea în eroare a bătrânilor

Grupul de oameni de afaceri din spatele Centrului Vital București din strada Baba Novac nr. 20A recrutează în continuare oameni cu ”experiență” în comercializarea aparatelor și dispozitivelor de întreținere a sănătății.

Despre felul în care se desfășoară activitatea la Centru și despre cum sunt păcăliți anumiți clienți să supra-cumpere produsele Centrului Vital s-a mai scris în presă, inclusiv noi am publicat o anchetă, ce poate fi consultată aici https://newslive.ro/alerta-speculanti-pe-sanatatea-pensionarilor-dovezile-2/.

Pe scurt Tamas Gal (Tomi), David Nagy și Kristof Kovacs, administratori sau reprezentanți ai grupului de firme care sunt în spatele Centrului Vital, Alternative Shop Europe SRL, Alternative Holding International SRL și altele, folosesc metode de vânzare către clienți care nu respectă normele profesionale și legale.

Potrivit surselor noastre, clienților din categorii vulnerabile, atrași sub pretextul testării gratuite a stării de sănătate cu diverse aparate ce folosesc terapiile alternative, li se prezintă așa-zise rezultate ”medicale” proaste și li se recomandă agresiv să cumpere anumite dispozitive, sugerându-se că  fără acestea și-ar pune chiar viața în pericol.

Multe dintre dispozitive oferite clienților sunt de calitate foarte slabă, achiziționate de pe site-uri chinezești și revândute la prețuri astronomice.

De altfel, metodele sunt cunoscute autorităților, ele fiind aplicate și la Centrul Bioversity al companiei La Santrade, administrată de Kristof Kovacs.

Procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anchetează în acest moment o parte din foștii angajați ai lui Kovacs pentru înșelătorie, amenințare, exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile, punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară produselor care poartă indicații geografice ce indică sau sugerează că produsul în cauză este originar dintr-o regiune geografică alta decât locul adevărat de origine.

Mai mult, La Santrade a rămas cu datorii uriașe, sute de mii de lei.

Aceiași oameni, aceleași metehne

Cu toate că între cei la care are datorii firma lui Kristof Kovacs, colaboratorul de nădejde al Centrului Vital, se numără și mulți foști angajați, acesta continuă să facă recrutări în rândul foștilor angajați fiind ajutat în acest demers tot de o mai veche colaboratoare, Diana Baraităruș.

Recomandări

X