facebook
Connect with us

Ultima Ora

Airbus este furnizorul UE de sateliți pentru comunicații. FOTO

 Airbus a câștigat contractul-cadru pentru noii sateliți de comunicații pentru misiuni civile și militare ale UE și ale statelor member.

Contractul-cadru pe patru ani a fost acordat de Agenția Europeană pentru Apărare (EDA) și este estimat la zeci de milioane de euro. 

“Prin programul de sateliți pentru comunicații, Airbus contribuie la construirea de capabilități comune pentru apărarea europeană și pentru misiunile acesteia civile și militare de menținere a păcii”, a spus Dirk Hoke, CEO Airbus Defence and Space. 

Contractul numit  ‘EU SatCom Market’ va permite statelor mebre UE să-și centralizeze cerințele în materie de comunicații prin satelit și să obțină un acces coordonat, mai eficient economic, la aceste servicii. Aproximativ 32 de membri contributori, inclusiv 20 de ministere europene ale apărării, pot acum să acceseze simplu și eficient soluțiile și serviciile satelitare prin EDA, care furnizează membrilor proiectului EU SatCom Market, din 2012, capabilități de comunicații prin satelit. 

Aceste soluții de comunicații prin satelit pot fi amplasate oriunde în lume. Ele joacă un rol esențial în misiuni de menținere a păcii în Europa, fie ele civile sau militare, și contribuie la dezvoltarea tehnică și economică,

Recomandări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X