Aderarea României la Schengen e periclitată de alegerile din Spania: Alerta s-a dat în Parlamentul European


Eurodeputatul Victor Negrescu trage un semnal de alarmă în plenul PE cu privire la faptul că, în lipsa unor demersuri comune, aderarea României la spațiul Schengen poate fi pusă în pericol de alegerile din Spania.

În contextul preluării de către Spania a președinției Consiliului UE, eurodeputatul Victor Negrescu a tras un semnal de alarmă, în plenul Parlamentului European, cu privire la faptul că, în lipsa unor demersuri comune din partea partidelor românești, aderarea României la spațiul Schengen poate fi pusă în pericol de alegerile din Spania.

“În curând, Spania va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, într-un moment în care Europa are nevoie de soluții imediate de sprijin pentru populație și într-o situație complexă din punct de vedere electoral.

Fac apel din plenul Parlamentului European la toate partidele politice din Spania să sprijine aderarea României la spațiul Schengen, mai ales că președinția sa la Consiliul UE reprezintă ultima posibilitate de a face acest lucru până la alegerile europene de anul viitor.

Social-democrații din Spania au fost clari în susținerea României, este timpul ca reprezentanții dreptei și extremei drepte din Spania să facă la fel”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Eurodeputatul român a solicitat partidelor politice din România și reprezentanților lor în Parlamentul European să își convingă colegii din Spania să declare public sprijinul pentru aderarea țării noastre la zona de liberă circulație.

“Solicit tuturor partidelor din România și colegilor mei eurodeputați să discute cu partenerii lor, așa cum am făcut-o noi, social-democrații.

Fără jumătăți de măsură, fără declarații lipsite de conținut și fără surprize, așa cum s-a întâmplat cu dreapta din Austria.

Avem obligația să luptăm pentru respectarea tratatelor europene, să nu renunțăm la acest obiectiv și să folosim activ relațiile politice externe în interesul României și al Uniunii Europene”, a conchis vicepreședintele social democraților europeni, Victor Negrescu.