Aderarea României la Schengen, decisă la București? Marcel Ciolacu, discuții cruciale cu Karl Nehammer (surse)


Premierul Marcel Ciolacu urmează să aibă discuții cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind aderarea României la Spațiul Schengen, susțin surse politice citate de Antena3 CNN. Karl Nehammer va veni la București la începutul lunii martie pentru a participa la Congresul PPE. Atunci, conform sursei citate, premierul va purta o discuție cu acesta privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, la Bruxelles, că intrarea României cu totul, în spaţiul Schengen, este un pas natural care trebuie să se producă cât mai repede, precizând că pentru el, este mult mai importantă soluţia decât discuţia, într-un anumit moment.

„Nu este bine să ne imaginăm că avem nevoie de mari întruniri ale unor partide europene ca să discutăm chestiuni bilaterale. Negocieri se poartă tot timpul, la nivelurile potrivite, şi nu pot să vă spun dacă vom avea sau nu vom avea o discuţie pe această temă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă la Congresul PPE din luna martie va discuta cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pe tema Schengen.

„Pentru mine, este mult mai importantă soluţia decât discuţia, într-un anumit moment. Eu cred că intrarea României cu totul, în spaţiul Schengen, este un pas natural, care trebuie să se producă cât mai repede”, a subliniat şeful statului.

Congresul Partidului Popular European premergător alegerilor europene din 2024 ce va avea loc la București va fi organizat în perioada 6-7 martie.

La Congresul PPE vor participa toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și toți comisarii europeni care fac parte din această familie politică.

Share With Your Friends