A ‘trădat’ Berlinul în Ucraina? Nemții au trimis echipamente inoperabile pe front pentru soldații ucraineni (BILD)

Author:

Forțele armate ucrainene au lipsă critică de piese de schimb pentru echipamentele germane, scrie publicația BILD.

În ciuda promisiunii Germaniei de a furniza Ucrainei încă 12 obuziere autopropulsate PzH 2000, o parte semnificativă din sistemele deja livrate rămân inoperabile pentru că sunt prea uzate, scrie BILD.

Potrivit BILD, soldații ucraineni se plâng de lipsa pieselor de schimb.

Germania e un aliat cheie al Ucrainei

Germania nu își va reduce sprijinul militar pentru Ucraina, a subliniat recent cancelarul Olaf Scholz, încercând să calmeze îngrijorările că Berlinul ar putea abandona Kievul, pe fondul reducerii bugetului intern și a unor zvonuri din presă privind o posibilă înghețare a noii asistențe militare germane, relatează Reuters.

”Germania va continua să sprijine Ucraina. Am luat măsuri, am încheiat acorduri (în domeniul apărării) și am asigurat finanțarea necesară la timp, astfel încât Ucraina să poată conta pe noi complet și în viitor”, a declarat Scholz.

Olaf Scholz face apel la un nou efort pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel la un efort reînnoit pentru a aduce pacea în Ucraina, adăugând că atât el, cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au fost de acord în discuţiile recente cu privire la necesitatea unei noi conferinţe de pace care să includă Rusia, relatează Reuters.

„Cred că acum este momentul să discutăm cum să ajungem la pace din această stare de război, într-adevăr într-un ritm mai rapid”, a declarat Scholz într-un interviu acordat televiziunii ZDF.

El a spus că a avut o discuţie „foarte confidenţială” cu Zelenski. Relaţia cu el este bună, a precizat cancelarul german.

X