Un milion de dolari pe zi pentru semnături

Author:

Guvernatorul democrat al Pennsylvaniei, Josh Shapiro, a cerut duminică forțelor de ordine să îl investigheze pe miliardarul Elon Musk pentru promisiunea sa, făcută la un miting pro-Trump din weekend, de a oferi câte un milion de dolari zilnic până în ziua alegerilor, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Elon Musk anunțase sâptâmăna trecută că va acorda un milion de dolari în fiecare zi unei persoane care votează o petiție pro-Trump. Aceasta sprijină „primul și al doilea amendament din Constituția SUA care garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme”.

Musk i-a dat sâmbătă primul cec de un milion de dolari unui participant la mitingul din Harrisburg, Pennsylvania, care a fost găzduit de America PAC, un grup de acțiune politică pe care CEO-ul Tesla l-a înființat pentru a-l susține pe republicanul Donald Trump în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Shapiro a declarat în cadrul unei emisiuni că planul lui Musk de a le oferi bani alegătorilor înregistrați în Pennsylvania este „profund îngrijorător” și „este ceva la care forțele de ordine ar trebui să se uite”.

America PAC joacă un rol major în mobilizarea și înregistrarea alegătorilor în statele care ar putea decide alegerile, precum Pennsylvania, dar există semne că grupul are probleme în a-și atinge obiectivele. Norocosul beneficiar al cecului de sâmbătă a fost un bărbat pe nume John Dreher, potrivit organizatorilor evenimentului.

X