LIVE TEXT – Război în Ucraina: Forțele ucrainene au lovit noaptea trecută un sistem rusesc de apărare aeriană Buk-M3

Author:

Forțele ucrainene au lovit noaptea trecută un sistem rusesc de apărare aeriană Buk-M3, aflat la aproximativ 60 km de linia frontului, a anunțat Statul Major de la Kiev. Ținta a fost distrusă de o dronă care a lansat o grenadă. Costul unui Buk-M3 este estimat la 40-50 de milioane de dolari. Buk-M3, cea mai recentă versiune a familiei de sisteme Buk din epoca sovietică, este un sistem cu rază medie de acțiune care poate intercepta ținte aeriene, inclusiv rachete balistice tactice, la o distanță de până la 65 km. Potrivit raportului de luni al armatei ucrainene, de la începutul războiului, Rusia a pierdut 979 de sisteme antiaeriene.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 22 octombrie, ora 02.40: Ucraina primește un nou ajutor din partea SUA / Ce asigurări îi dă șeful Pentagonului lui Zelenski înaintea alegerilor prezidențiale

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a fost primit de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi omologul său Rustem Umerov şi a anunţat un nou ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari destinat Kievului, relatează Euronews.

„Am revenit în Ucraina a patra oară ca secretar al Apărării, pentru a arăta că Statele Unite, alături de comunitatea internaţională, continuă să susţină Ucraina”, a scris pe X şeful Pentagonului.

„Sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite continuă să-şi crească susţinerea Ucrainei. Azi vreau să anunţ atribuirea unui program de ajutor prezidenţial (în valoare) de 400 de milioane de dolari (constând) în muniţie, echipamente militare şi armament destinate Ucrainei”, a anunţat el în cursul unei întâlniri cu Volodimir Zelenski.

Continuarea aici

X