Cei mai tineri alegători din America devin conservatori

Author:

A apărut o nouă tendință în politica americană: Cei mai tineri alegători – cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani – spun că sunt mai conservatori decât cohorta care este puțin mai în vârstă, conform ultimului sondaj Harvard Youth Poll, citat de Axios.com.

Această nouă tendință – care este valabilă pentru ambele sexe și a apărut doar în ultimii ani – este deosebit de pronunțată în cazul bărbaților.

Generația tânără de bărbați are mai multe șanse să se identifice ca fiind conservatori decât liberali, o răsturnare uimitoare.

Este rar ca un grup de americani atât de tineri să fie mai conservator decât predecesorii lor imediați.

26% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani spun că se identifică drept conservatori – cu cinci puncte mai mult decât bărbații cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani.

În rândul femeilor, grupul mai tânăr este mai conservator cu trei puncte.

Moderații reprezintă cea mai mare parte a tinerilor votanți, atât bărbați, cât și femei.

Această generație a fost cea mai afectată de COVID-19. Tinerii s-au simțit ignorați de establishment, a declarat John Della Volpe, director de sondaje la Harvard Kennedy School Institute of Politics, pentru Axios luna aceasta.

Cei mai tineri membri ai acestui grup aveau doar 10 ani când Trump a fost ales președinte și văd această eră politică haotică ca fiind normală.

„Ei se gândesc la Trump ca la un anti-erou și nu ca la un personaj negativ. … Cred că este vorba mai puțin despre politică și mult mai mult despre personalitate”, a declarat Della Volpe.

Cel mai tânăr grup de vârstă pare încă să favorizeze pozițiile liberale cu privire la unele probleme la fel de mult ca și cei cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, a remarcat Anil Cacodcar, președintele studenților de la Harvard Youth Poll.

Într-un sondaj realizat la începutul acestui an, tinerii erau la fel de predispuși să afirme că asigurarea medicală de bază este un drept al omului și că guvernul ar trebui să cheltuiască mai mult pentru a reduce sărăcia.

X