Ce ingredient secret folosește artista

Author:

Elena Merișoreanu, mare cântăreață și iubitoare de folclor, mărturisește că primește ajutor în bucătărie, mai ales toamna, când pregătește conservele pentru iarnă.

Artista a prezentat o rețetă de gogoșari umpluți cu varză învățată de la mama ei, conform Click.ro.

„Vă spun sincer, rețeta asta, a mea, e un deliciu, am făcut-o mereu. Spălăm bine gogoșarii, le tăiem codițele, scoatem semințele și îi lăsam un pic la scurs. Apoi luăm varză albă și roșie, le tăiem feliuțe subțiri, pe care mai apoi le băgăm în gogoșari, așa, combinate.

Așezăm gogoșarii frumos în borcane, în care mai punem hrean, țelină, usturoi, boabe de muștar, piper, foi de dafin, puteți pune și frunze de țelină, se văd frumos, plus busuioc și mărar uscat. La sfârșit, preparăm saramura, apă cu sare, o fierbem și o turnăm peste gogoșari. Evit oțetul, nu-mi face bine la stomac.

Eu mai pun, ca ingredient secret, și câteva linguri de miere, cam una, la 5 litri de conținut. Acoperim cu folie de celofan, legăm borcanul la gură, înșurubăm capacul și, până la primăvară, nu ai treabă! Le depozităm în cămară sau în beci. Ies un deliciu!”, a spus Elena Merișoreanu.

Murăturile conțin vitamina C, complexul de B-uri, în special B12

Saramura este, de fapt, cea mai veche metodă de a păstra alimentele. Nutriționista Codruța Pantelimon ne dezvăluie, exclusiv pentru Click!, și ce vitamine importante pentru organism conțin murăturile:

„Sarea, leac și medicament, era tribut scump încă de pe vremea imperiilor. Este menționată chiar și în cărțile biblice. Așadar, cea mai veche sursă de a pastra unele alimente în sezoanele reci era saramura. Toate calitățile nutritive erau concentrate în timpul fermentației deoarece sarea „trăgea” apa din legume și din fructe.

X