Carne de tun pentru armata rusă

Author:

Vladimir Putin a ordonat luni ca efectivele obișnuite ale armatei ruse să crească cu 180.000 de militari, ajungând la 1,5 milioane de soldați. Este pentru a treia oară când își mărește rândurile de la trimiterea militarilor în Ucraina în februarie 2022, relatează Reuters, mediafax.

Într-un decret publicat pe site-ul Kremlinului, Putin a ordonat ca dimensiunea generală a forțelor armate să fie mărită la 2,38 milioane de persoane, dintre care a spus că 1,5 milioane ar trebui să fie militari activi.

Din 2022, Putin ordonase anterior două creșteri oficiale ale numărului de trupe de luptă – cu 137.000 și, respectiv, 170.000.

În plus, Rusia a mobilizat peste 300 000 de soldați în septembrie și octombrie 2022, într-un exercițiu care a determinat zeci de mii de bărbați cu vârstă de încorporare să fugă din țară.

Cu toate acestea, Kremlinul a declarat că deocamdată nu este planificată nicio nouă mobilizare și că ideea este de a continua să se bazeze pe voluntarii care se înscriu să lupte în Ucraina în baza unor contracte lucrative.

X