Angajații furioși au sechestrat cheile a 200 de mașini de lux

Author:

Angajații fabricii Audi din Bruxelles au confiscat cheile a 200 de mașini de ultimă generație, într-o încercare de a forța conducerea să negocieze viitorul uzinei. Termenul-limită pentru returnarea cheilor și evitarea unui protest major a expirat ieri, însă nu a fost respectat, informează Mediafax.

Ministrul federal al Muncii, Pierre-Yves Dermagne a solicitat tuturor părților implicate în conflictul de muncă de la Audi Bruxelles să „se angajeze într-un dialog constructiv”.

Cheile au fost „confiscate” de angajați joia trecută, în semn de protest față de lipsa de „claritate” privind viitorul fabricii, după ce cu două zile înainte s-a aflat că grupul Volkswagen nu va produce un nou model la uzina din Bruxelles.

Conform sindicatelor, Audi intenționează să retragă cele 200 de mașini din fabrică și să le trimită la diferiți dealeri. Sindicatele doresc însă să împiedice ieșirea vehiculelor, motiv pentru care au decis să păstreze cheile „într-un loc sigur”.

De asemenea, în fața fabricii au avut loc incidente, inclusiv arderea de cauciucuri.

Au fost arse cauciucuri în fața fabricii

Sindicatele au declarat că sunt deschise la dialog, dar sub anumite condiții. Ieri, au fost momente de tensiune în uzina din Belgia.

Aproximativ 100 de muncitori Audi s-au adunat în fața fabricii și au ars cauciucuri aranjate în forma celor patru cercuri ale simbolului Audi.

Protestul a fost plănuit împotriva deciziei companiei de a suspenda temporar producția și de a nu lansa un nou model la fabrica din Bruxelles, situată la periferia orașului.

 

X