UE dă înapoi! Tarifele vamale impuse mașinilor electrice din China vor fi reduse

Author:

Uniunea Europeană este pregătită să facă mici ajustări în sens descrescător la taxele vamale suplimentare propuse pentru vehiculele electrice (EV) pe care Tesla şi alţi producători auto le importă din China, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. În cazul Tesla, tarifele vamale suplimentare care se vor aplica vor fi de 7,8%, de la 9%. UE face revizuirea tarifelor în urma informaţiilor actualizate primite de la companii, susţin sursele.

Statele membre UE urmează să voteze asupra tarifelor definitive propuse înainte ca ele să intre în vigoare în noiembrie. Vehiculele produse în uzinele chineze şi importate în UE sunt vizate deja de tarife vamale de 10%.

Informaţia a fost anunţată pentru prima dată luni de organizaţia de presă Mlex, care a precizat că cel mai ridicat nivel pentru tarifele vamale suplimentare va fi de 35,3%, faţă de 36,3%.

Nivelul tarifelor va putea fi ajustat, în contextul continuării discuţiilor dintre UE şi părţile relevate, susţin sursele.

China a lansat un apel privind eliminarea taxelor

modernă, cu o populaţie uriaşă, este o oportunitate, nu o ameninţare, pentru Statele Unite ale Americii, a declarat sâmbătă viceministrul comerţului Wang Shouwen, în timp ce în oraşul Tianjin au loc negocieri comerciale, transmite Reuters, relatează news.ro

Discuţiile, co-prezidate de subsecretarul american pentru Comerţ internaţional Marisa Lago, au loc pentru a doua oară în acest an cu participarea celor doi oficiali şi se desfăşoară pe fondul tensiunilor comerciale dintre cele două puteri.

Ministerul chinez al Comerţului a declarat la începutul acestei săptămâni că Statele Unite ar trebui să ridice toate tarifele aplicate mărfurilor chinezeşti, înaintea unui anunţ al administraţiei Biden cu privire la creşterea preconizată a tarifelor pentru articolele produse în China, inclusiv vehiculele electrice.

Într-o declaraţie de sâmbătă, ministerul chinez a declarat că cele două părţi au purtat discuţii ”profesionale, raţionale şi pragmatice” asupra problemelor de politică şi afaceri ridicate de comunităţile de afaceri din ambele ţări. Acesta a adăugat că China s-a concentrat pe exprimarea îngrijorărilor cu privire la probleme, inclusiv tarifele SUA pentru mărfurile chinezeşti, şi a spus că China se opune implementării restricţiilor comerciale şi de investiţii sub pretextul supracapacităţii.

X