Unul dintre cele mai populare site-uri de filme ‘piratate’ din lume ar putea fi închis

Author:

O coaliție internațională anti-piraterie, care include mari studiouri de cinematografie de la Hollywood, a revendicat o victorie asupra site-ului ‘Fmovies’, cu sediul în Vietnam, o platformă care difuzează ilegal filme și seriale. Este cea mai mare rețea de piraterie cinematografică din lume și adună anual miliarde de vizitatori, conform The Guardian.

Alianța pentru Creativitate și Divertisment (Ace), ai cărei membri guvernanți includ Netflix, Apple TV+, Amazon și Studiourile Walt Disney, au anunțat joi că au reușit, în colaborare cu poliția din Hanoi, să închidă ‘Fmovies’ și site-urile afiliate.

Consorțiul ilegal, cu site-uri care includ Bflixz, Flixtorz, Movies7 și Myflixer pe lângă Fmovies, a constituit „cea mai mare operațiune de streaming pirat din lume”, conform sursei citate, cu peste 6,7 miliarde de vizite între ianuarie 2023 și iunie 2024.

Operațiunea a închis, de asemenea, furnizorul de găzduire video Vidsrc.to și site-urile sale afiliate, care erau operate de aceleași persoane.

Poliția din Hanoi a arestat doi bărbați vietnamezi în legătură cu Fmovies, care nu au fost încă acuzați, potrivit Hollywood Reporter.

Eforturile au marcat „o victorie uluitoare pentru scriitori, regizori, studiouri și comunitatea creativă de pe tot globul”, a declarat Charles Rivkin, președinte și CEO al Motion Picture Association (MPA), Motion Picture Association (MPA).

Larissa Knapp, vicepreședintele executiv al companiei de la Hollywood, declarat că eliminarea ‘FMoviesț a transmis un „mesaj puternic de descurajare”.

Membrii internaționali ai Ace includ BBC Studios, Canal+ Groupe, Televisa, MBC Group și RTL.

X