VIDEO Marcel Ciolacu dezvăluie, de la Bruxelles, momentul în care România va intra în Schengen

Author:

Premierul Marcel Ciolacu a discutat, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre intrarea României în Schengen terestru. Ciolacu a explicat că România este susținută, dar, în primă fază se așteaptă finalizarea alegerilor din Austria, iar cu noul Guvern de la Viena se va încerca o altă negociere.

”Ursula von der Leyen știți foarte bine că a fost unul dintre cei mai mari susținători ai României. Nu vreau să intru în detalii, dar am discutat.

Așteptăm alegerile din Austria, care vor avea loc în Austria. Dacă partidul care face parte din S&D va fi cooptat la guvernare, atunci lucrurile se vor clarifica. Actualul premier al Austriei este din PPE, același partid din care face parte și PNL.

Categoric, România va intra în Schengen, dar ne trebuie o abordare matură și înțeleaptă. Eu am o abordare total diferită față de cei dinaintea noastră. Ați văzut că am intrat cu dreptul în spațiul Schengen aerian și maritim. Am fost împreună la aeroport și ați văzut cât de ușor a fost.

Ursula von der Leyen este cel mai mare susținător al nostru și va fi alături de noi pas cu pas”, a spus Marcel Ciolacu.

X