VIDEO Simion își atacă adversarii pentru turul II: Geoană repezintă 'forțele globaliste care vor să îngenuncheze România', Ciucă însemnă încă 10 ani de Iohannis

Author:
Getting your Trinity Audio player ready...

George Simion, președintele partidului AUR, a făcut declarații controversate într-un interviu pentru România TV, în care a criticat vehement clasa politică actuală, cu atacuri inclusiv la Geoană.

„Mi-au spus că eu fac circ și scandal, o să vin în fața casei fiecărui ciocoi și să le arăt oamenilor cine nu vrea să se bucure românii de o minimă condiție,” a afirmat Simion, subliniind că programul AUR este unul complet, dar blocat de interesele mafiei din primării și de corupția endemică.

Liderul AUR a atacat și contracandidații principali pentru viitoarele alegeri, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană, susținând că aceștia sunt influențați de puteri străine și nu au un plan viabil pentru România. „Românii vor decide la urne ce aleg… Ciucă înseamnă încă 10 ani de Klaus Iohannis. Eu sunt un tânăr care poate face ceva pentru români, ca românii mei să nu mai fie săraci într-o țară bogată,” a continuat Simion.

Suveranism și opoziție față de influențele externe

George Simion a reiterat importanța unui candidat suveranist în turul doi al alegerilor, criticând regimul Iohannis și deciziile guvernamentale privind cheltuielile pentru Ucraina și achiziția de mini reactoare nucleare. „Am donat un miliard de euro ucrainenilor teoretic, cumpărăm mini reactoare nucleare cu 10 până la 15 miliarde de euro, nu avem pic de industrie, nu suntem în Schengen,” a punctat el.

Simion a afirmat că AUR se va opune vânzării companiilor naționale precum Tarom, Poșta Română sau Portul Constanța, acuzând guvernanții că au cheltuit irațional resursele țării. „Suntem o țară bogată iar românii nu beneficiază nici cât negru sub unghie de acest lucru,” a adăugat el.







Atacuri la adresa lui Mircea Geoană și a lui Diana Șoșoacă

Despre Mircea Geoană, Simion a spus că reprezintă „forțele globaliste care vor să îngenuncheze România” și a criticat influența străină în politicile interne. „Eu nu voi fi președintele ambasadelor, România trebuie să fie partener cu drept egal în UE și NATO și trebuie respectată la nivel internațional!” a subliniat liderul AUR.

În ceea ce privește relația cu Diana Șoșoacă, Simion a fost mai reținut, menționând că aceasta este „ocupată cu botnițele pe la Parlamentul European,” dar a reafirmat angajamentul AUR față de măsurile pentru restructurarea țării și îmbunătățirea educației.

Critici asupra deschiderii Jocurilor Olimpice 2024

Simion a vorbit și despre scena controversată de la deschiderea Jocurilor Olimpice 2024, criticând ironizarea simbolurilor creștine și promovarea valorilor LGBTQ. „La deschiderea Jocurilor Olimpice 2024 și-au bătut joc de creștinism… mă voi opune acestui LGBTQ,” a declarat el.

În încheiere, George Simion a mulțumit susținătorilor și a promis că va continua lupta pentru o Românie suverană și prosperă. „Eu sunt un om hotărât, energic, care merge până la capăt și le mulțumesc românilor care au încredere în noi. Vor încerca să facă orice și să ne denigreze, suntem pe buletinele de vot și ne luptăm cu ei,” a conchis liderul AUR.

X