Discuții cruciale pentru Schengen – Iohannis, la masă cu Nehammer și Denkov: 'Mai e de discutat' (VIDEO)

Author:

Președintele Klaus Iohannis a avut o discție cu premierul bulgar și cancelarul austriac, la finalul Consiliului European de joi, 14 decembrie. Discuția a fost convocată de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat în privința aderării României la Spațiul Schengen, anunță președintele Iohannis.

„Negocierea pe Schengen rămâne complicată. Am încheiat acum 4 minute o întâlnire informală la care ne-a invitat doamna von der Leyen, președinta Comisiei. Au participat cancelarul austriac, premierul bulgar și eu. A fost o discuție bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toții să vedem că mai este mult de negociat până să ajungem la o concluzie care este satisfăcătoare pentru toate părțile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte și complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuții, mai e de discutat”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă exclude un Consiliu European extraordinar până la finalul anului pentru aderarea la Schengen, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu exclud nimic. Negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată și, sigur, la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluție, ea poate fi pusă în termeni formali, dar mai avem de discutat până atunci.”

X