Datele statistice din țările vaccinate anti-Covid arată o creștere alarmantă a deceselor în ultimii doi ani, care nu pot fi explicate în niciun fel. Australia a înregistrat un exces de mortalitate de 5162% în primele 38 de săptămâni din 2022, când 84% din populație era complet vaccinată. Totodată, în statele UE mortalitatea excedentară se situează la cote ridicate, pe tot parcursul anului 2022.
Datele furnizate de Biroul de Statistică al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că Australia a suferit 6.706 decese în exces până în săptămâna 38 din 2021 și doar 432 de decese în exces până în săptămâna 38 din 2020, semnalează activistul civic Aurelian Popa. Acest lucru înseamnă că Australia a suferit o creștere cu 1452% a deceselor în exces în primele 38 de săptămâni din 2021, după lansarea injecțiilor anti-Covid-19, comparativ cu primele 38 de săptămâni din 2020, și o creștere șocantă cu 5162% (adică de peste cinci ori) a deceselor în exces în primele 38 de săptămâni din 2022, după vacinarea acompletă a 84% din populație, comparativ cu primele 38 de săptămâni din 2020. În Marea Britanie, care s-a confruntat anul trecut cu cel mai mare exces de mortalitate din ultimii 50 de ani, autoritățile au încercat să arunce responsabilitatea în curtea sistemul de sănătate, arătându-se, ca exemplu, că, în noiembrie 2022, a durat în medie 48 de minute pentru ca o ambulanță din Anglia să răspundă la un atac de cord sau un accident vascular cerebral suspectat, comparativ cu o țintă de 18 minute. O altă explicație găsită de oficialitățile din Sănătate ar fi efectele ulterioare ale unei infecții cu Covid, deoarece o serie de studii ar fi descoperit că oamenii sunt mai susceptibili de a avea probleme cardiace și accidente vasculare cerebrale în săptămânile și lunile după infectarea cu Covid, iar unele dintre acestea pot să nu ajungă să fie legate de virus atunci când decesul este înregistrat.
Nu e de la vaccin
Printre cauzele excesului de mortalitate a fost enumerată și neprezentarea la medici pentru screening-uri în perioada pandemiei, astfel că bolile nu au fost depistate la timp ori s-au agravat. Potrivit site-ului media bbc.com, nu ar exista dovezi că decesele în exces ar fi efecte ale vaccinului anti-Covid.
”Creșterea problemelor cardiace a fost indicată ca dovadă că vaccinurile Covid conduc la creșterea deceselor, dar această concluzie nu este susținută de date. Un tip de vaccin Covid a fost asociat cu o mică creștere a cazurilor de inflamație a inimii (pericardită și miocardită). Dar acest efect secundar special al vaccinului a fost observat în principal la băieți și bărbați tineri, în timp ce decesele în exces sunt cele mai mari la bărbații în vârstă – în vârstă de 50 sau mai mult. Și aceste cazuri sunt prea rare – și în mare parte nu fatale – pentru a explica excesul de decese. În cele din urmă, cifrele până în iunie 2022 care analizează decesele din toate cauzele arată că persoanele nevaccinate aveau mai multe șanse de a muri decât persoanele vaccinate. Deși aceste date în sine nu ne pot spune că vaccinul îi protejează pe oameni de moarte – există prea mulți factori de complicare – dacă vaccinurile ar conduce la decese în exces, ne-am aștepta să fie invers”, notează site-ul bbc.com.
Creșteri inexplicabile
Potrivit datelor Eurostat, comparativ cu media deceselor în exces din perioada 2016-2019, se constată o creștere majoră și inexplicabilă a acestora, în special după campania de vaccinare din Europa. La sfârșitul anului 2021, excesul de mortalitate era de 31,2% în Olanda, care își vaccinase până în acel moment 72% din populație, 24,2% în Germania, cu 75% din populație vaccinată și de 25,7% în Elveția, cu 69% vaccinați. În noiembrie 2022, mortalitatea în exces față de perioada 2016-2019 a fost de 15,6% în Germania, cu 78% din populație vaccinată în acel moment, de 20,5% în Finlanda, cu 82% populație vaccinată, de 12,8% în Norvegia, cu 81% vaccinați și de 23,8% în Cipru, cu 77% vaccinați. Bulgaria, România și Slovacia, țările cu cele mai mici procente de vaccinați, sunt singurele în care mortalitatea excesivă în noiembrie 2022 a scăzut față de perioada de referință.
Sursa: Claudia Marcu / Ziarul National